Onderwijs Research Dagen 2020

Bijdrage leveren

Kom over de brug Programma – Bijdrage leveren

Dien je bijdrage uiterlijk 14 februari 2020 in.

Werk jij in het po, vo, mbo, hbo of wo en wil je een bijdrage leveren aan het Kom over de Brug Programma ORD 2020 op woensdag 24 juni? Dat kan, heel graag zelfs! In de ochtend worden sessies georganiseerd waarin onderwijsprofessionals hun kennis en ervaringen met elkaar delen.

Deel jouw kennis en ervaring
Heb je voor jouw onderwijspraktijk een lesmethode, online programma, vernieuwende aanpak of iets anders interessants ontwikkeld, en dat (kleinschalig) geëvalueerd? Heb je in het kader van een masteropleiding of je eigen professionalisering een praktijkgericht onderwijsonderzoek uitgevoerd? Of werk je mee in een onderzoekswerkplaats of leerteam rond een specifiek thema?

We nodigen je van harte uit om jouw ervaringen te delen met andere onderwijsprofessionals. En het gaat zeker niet alleen om succeservaringen! Juist van de strubbelingen en de innovaties die niet (meteen) succesvol waren, kunnen we veel leren.

Verschillende soorten sessies
Je kunt een idee indienen voor verschillende soorten sessies:
 • (1) Good or not so good practice
  Je gaat met geïnteresseerden in gesprek over jouw ‘good or not so good practice’. Je vertelt in 5 à 10 minuten wat je hebt ontwikkeld of onderzocht, bijvoorbeeld aan de hand van een poster of praatplaat. Je brengt eigen vragen in, en de aanwezigen kunnen vragen stellen over jouw good or not so good practice.
 • (2) Praktijkvragen
  Je gaat met geïnteresseerden in gesprek over jouw praktijkvraagstuk. Je vertelt in 5 à 10 minuten wat het vraagstuk is, en wat het belang ervan is. Je neemt een paar concrete vragen mee, waarover je met de deelnemers in gesprek wilt.
 • (3) Postermarkt
  Je maakt een poster van jouw praktijkgerichte onderzoek. Deze poster presenteer je op de interactieve Kom over de Brug-postermarkt. Je geeft een korte presentatie van 5 minuten, waarna de aanwezigen langs alle posters kunnen lopen met de posterpresentatoren in gesprek kunnen.
 • (4) Aan de slag met …
  In een sessie van drie kwartier kunnen deelnemers zelf aan de slag met jouw ontwerp, methodiek, aanpak, online programma, prototype, etc. Je presenteert kort wat je hebt ontwikkeld en wat tot nu toe de ervaringen van gebruikers zijn. Daarna faciliteer je een interactieve werkvorm om ervaringen uit te wisselen.
We denken graag met je mee
Heb je een globaal idee voor een bijdrage, maar twijfel je over welke vorm het meest geschikt is? Neem dan contact op met Liesbeth Baartman van Hogeschool Utrecht: liesbeth.baartman@hu.nl.

Indienen van jouw bijdrage

Wil je een bijdrage leveren aan het Kom over de Brug Programma ORD2020? Vul het indienformulier in en stuur het naar ord2020@congressbydesign.com. Indienen kan tot en met 14 februari 2020 (extended deadline).
Als er veel bijdragen zijn, dan maken we mogelijk een selectie. Uiterlijk 27 maart hoor je of je inderdaad een bijdrage kunt leveren aan het Kom over de Brug Programma. We willen graag iedereen de mogelijkheid geven om zijn/haar ervaringen te delen op het Kom over de Brug Programma. Het zou kunnen dat je wordt gevraagd je bijdrage te combineren met iemand anders, of je bijdrage in een andere vorm te doen. Bij een eventuele selectie letten we op de volgende punten:
 • Is de praktijkvraag helder beschreven?
 • Is de onderzoeksvraag van het praktijkgerichte onderzoek helder beschreven?
 • Is het onderwerp relevant voor andere bezoekers van het Kom over de Brug Programma ORD2020, die mogelijk in andere sectoren van het onderwijs werken?
 • Is er gebruik gemaakt van literatuur (Nederlands, praktijkgericht) voor het onderbouwen van gemaakte keuzes?
 • Is er sprake van een (kleinschalige) evaluatie?